17-03-08

Bedenkingen in verband met moed

 

 

 

De moed is de hoedanigheid die ons toelaat een stap vooruit te zetten, in wat ons onbekend en misschien gevaarlijk lijkt. Om de roekeloosheid te vermijden moet de stap omgrenst zijn en de eventuele gevaren zoveel mogelijk erkent zijn.

 

Het is dus vanaf de grens van onze kennis, dat de moedige actie plaats vind. Zo kan men stellen, dat de moed van een bepaalde persoon, enkel kan ingezien worden in verband met de omvang van zijn kennis.

 

Deze stelling is belangrijk om hem die een project wil ondernemen, maar denkt daarvoor de moed niet te bezitten, niet te ontmoedigen.

 

Vele mensen zijn moedig. Maar ze betwijfelen het door zich te focussen op wat anderen, meer bedreven, verwezenlijken.

 

Tracht dus steeds het verschil uit te maken in de waardering van iemands onderneming, tussen de geleerde kennis door de studie, of de ondervinding en de afstand die zijn onwetendheid heeft moeten overbruggen om het opgezette doel te bereiken.

 

Indien U zelf een project wil starten zult U zodoende de nodige dosis moed kunnen ramen, roekeloosheid vermijden en eventueel, door verdere studie, uw mogelijkheden verbreden.

 

Ik heb altijd mijn plannen nauwkeurig ingestudeerd om het onbekende, en dus de vereiste moed, tot een minimum te herleiden. Ik erken dat zeer openlijk. Zo heb ik zeer ongewone en verrijkende projecten verwezenlijkt zonder moediger dan anderen te zijn.

 

Willy de Roos.

 

 

17:25 Gepost door Willy de Roos in web, algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.